روز جهانی بهداشت و سلامتی
روز جهانی بهداشت و سلامت چه روزی است؟
روز جهانی بهداشت World Health Day مقارن با هفتم آوریل است. سازمان بهداشت جهانی اولین مجمع جهانی بهداشت را در سال 1948، برگزار کرد و از سال 1950 به بعد، هفتم آوریل هر سال به عنوان روز جهانی بهداشت نامگذاری و تعیین شد.
روز جهانی بهداشت همراه با روز جهانی سل، هفته جهانی ایمن سازی، روز جهانی مالاریا، روز جهانی علیه توتون و تنباکو، روز جهانی ایدز، روز جهانی اهدای خون، و روز جهانی هپاتیت، یکی از هشت کمپین رسمی سازمان بهداشت جهانی WHO است.
هدف از نامگذاری روز جهانی سلامت
روز جهانی سلامت هر سال در روز تاسیس سازمان جهانی سلامت جشن گرفته می شود. این روز در سال 1950 نامگذاری شد و هدف آن معطوف کردن توجه ها به مسئله سلامت جهانی است. سازمان جهانی سلامت همه مردم از هر ناحیه از دنیا را به این پدیده بین المللی فرا می خواند.
همه ساله تمام مردم سراسر جهان، روز 18 فروردین (7 آوریل)، روز جهانی بهداشت و سلامتی را جشن میگیرند. به مناسبت روز جهانی بهداشت و سلامتی، هفتهای را به نام هفته سلامت، اختصاص دادهاند و این هفته سلامت از 18 فروردین آغاز میشود و تا 24 فروردین ادامه دارد.
سلامت جهانی یعنی اهمیت دادن به سلامت تک تک مردم. در این روز قدم های موثری برای سلامت مردم برداشته می شود و به رژیم غذایی و مولتی ویتامین ها اهمیت زیادی می دهند.
هدف این روز انتشار پیام سلامت به کل مردم است. به همین دلیل باید این روز را جشن بگیرند و به انسان ها در مورد اهمیت سلامت جهانی اطلاعات بدهند. البته تم های مربوط به روز جهانی سلامت در سال های مختلف متفاوت است اما این روز هدف خود را مشخص کرده است و آن هدف چیزی نیست جز انتشار پیام سلامتی و مراقبت از آن با بالا رفتن سن.
سازمان جهانی سلامت هر ساله بیماری های مختلف با داروهای متفاوت را مورد بررسی قرار می دهد و به دنبال بهبود اکثر بیماری های دنیا است. پس همانطور که می بینید جشن گرفتن روز جهانی سلامت اهمیت بسیار زیادی دارد. همه افراد در ایجاد سلامت کل مردم دنیا نقش دارند و می توانند با محافظت از خود، عاملی برای قطع زنجیره های بیماری باشند و دیگران را نیز قربانی نکنند.
شعار روز جهانی بهداشت و سلامتی سال گذشته
شعار روز جهانی بهداشت و سلامتی سال 1394(2015 میلادی)، ایمنی مواد غذایی بود. ایمنی غذایی یک بار مشترک بین صنعت و جامعه است، به همین دلیل افراد نقش بزرگی در ایمنی مواد غذایی ایفا میکنند. از آنجا که ایمنی مواد غذایی نقش مهمی در سلامت افراد جامعه دارد، چندین راهکار برای حفظ ایمنی مواد غذایی ارائه شد، که به اختصار عبارتاند از:
1) طبخ مواد غذایی
2) گرایش به گیاهخواری
3) ذخیره مواد غذایی در دمای مناسب
4) شستشوی سبزیجات ،میوه و دستها
5) توجه به تاریخ انقضای مواد غذایی